[Ιούνης 2020] Διαφυγή – Σημείο εκκίνησης

Μικτή τεχνική σε καρτολίνο 10 επί 10 εκ.

[Στο πλαίσιο της ψηφιακής διαμονής μου στο no barking aRt και του καλέσματος A World Without End]

Τι κοινό έχει ο Οoσούγκι Σακαέ με την Μπαστέτ και τι γυρεύουν στην Καατίνγκα; Πώς ξεπρόβαλε το όνομα του Οχίτικα από τους τοίχους του ατελιέ όπου η Μάργκο Πίτερς πόζαρε για νεαρούς ζωγράφους; Πώς και γιατί ο Τσάρλυ έχασε ένα κομμάτι απ’ το δεξί του αυτί; Τι στέκει ανάμεσα στην παχυσαρκία και στον μόνιμο πάγο; Από πού καταγόταν η Ιππαρχία και γιατί θα πρέπει να μας νοιάζει; Σ’ όλες αυτές τις ερωτήσεις η απάντηση είναι η ίδια: σαν κι εμάς, αποζητούν μια διαφυγή.

Στη διάρκεια μιας χαοτικής εξερεύνησης στον χώρο και στον χρόνο, θα δουλέψω πάνω σε απίθανους συνδυασμούς μεταφράζοντάς τους σε έργα τέχνης και περιεκτικά κείμενα. Δεν πρόκειται για μια προσχεδιασμένη εκδρομή αλλά για περιήγηση ελεύθερων τεχνών σε εξισώσεις τυχαιότητας. Στις αποσκευές μου θα ’χω μεταχειρισμένα βιβλία, τη συνήθη περιπλάνησή μου, λόγια φανταστικών φίλων, εμπειρίες δρόμου και κάποια λίγα σουβενίρ απ’ τη βαλκανική χερσόνησο.

Από τον Ιούνη έως τον Δεκέμβρη του 2020, ένα καινούργιο έργο της σειράς αυτής θα δημοσιεύεται στο arteslivres.com κάθε μήνα και, στο τέλος της πειραματικής αυτής εξόρμησης, τα 7 έργα και κείμενα θα σμίξουν σε ενιαία έκδοση.

Καθένα απ’ τα κομμάτια αυτά είναι ένα εισιτήριο διαφυγής απ’ την ακινησία που βιώνουμε και μια πρόσκληση για ταξίδεμα σε αχαρτογράφητους προορισμούς, όπου η ζωγραφική με μικτά μέσα και η ασύμμετρη ποίηση διασταυρώνονται με κοινά μυστικά και συμπυκνωμένο χρόνο.

Ειδικές ευχαριστίες στη Σιζίκο Γι και στην υπόλοιπη ομάδα του no barking aRt.

Και μην ξεχνάτε: Ούτε καλές ούτε κακές. Μόνο τέχνες λεύθερες.